Daklekkage opsporen

 • Snel en nauwkeurig lokaliseren van daklekkages
 • Voorkomt verdere schade aan uw woning
 • Professionele en ervaren dakdekkers
 • Krijg een duidelijk beeld van de kosten voor uw dakproject
Maak Kennis

Heeft u last van daklekkage?

Daklekkage is een serieuze kwestie die niet te licht moet worden opgevat. Het lokaliseren van een daklekkage is een uitdagende taak die expertise vereist. Daarom is het essentieel om snel een professionele dakdekker in te schakelen om verdere schade te voorkomen en uw probleem adequaat aan te pakken.

Onze experts zullen de oorzaak van de daklekkage nauwkeurig opsporen en het probleem effectief aanpakken. Afhankelijk van de situatie kan reparatie plaatsvinden door het dichten van scheurtjes en gaatjes, of zelfs door gedeeltelijke vervanging van de dakbedekking.

Spoed? Geen extra kosten

Geen extra kosten bij spoed? Dat klopt! Wij hanteren dezelfde tarieven, ongeacht de urgentie van uw dakprobleem.

Langdurige Duurzaamheid

Biedt weerstand tegen extreme weersomstandigheden en vereist minimale onderhoud, wat resulteert in een lange levensduur.

Bel ons

085 060 9964

Oorzaken van een daklekkage

Daklekkages kunnen diverse oorzaken hebben, waarvan sommige minder zichtbaar zijn dan andere. Meestal ontstaat het probleem door beschadigde dakbedekking, zowel op schuine als platte daken, veroorzaakt door slijtage of stormschade.

Daarnaast kunnen lekkages optreden door problemen met dakgoten of lood. Verstopte dakgoten kunnen geen water afvoeren, wat lekkages kan veroorzaken. Soms is vervanging van daklood vereist vanwege gebreken of andere schade.

Gevolgen van een daklekkage

Een lekkage kan onopgemerkt blijven en ernstige schade veroorzaken, zoals de vorming van schimmel die de dakconstructie kan verzwakken. In dergelijke gevallen kan het noodzakelijk zijn om het volledige dak te vervangen, wat aanzienlijke kosten met zich meebrengt. Het tijdig aanpakken van het probleem is essentieel om de gevolgen op korte en lange termijn te beperken.

Waterschade aan het houtwerk

Als lekkage niet tijdig wordt aangepakt, kan het houtwerk van uw dak vocht absorberen, wat kan leiden tot de vorming van rottende plekken. Onze deskundige diensten helpen u graag bij het behandelen van deze rottende plekken in het houtwerk van uw dak, om verdere schade te voorkomen.

Beschadigd houtwerk aan het dak, tekenen van rot en verval zichtbaar.
Dakrenovatie in uitvoering door LS Dakspecialist met vakmensen aan het werk op een plat dak.

Herkennen van een lekkage

Als u plotseling water binnen ziet liggen, wijst dit waarschijnlijk op een daklekkage. Er zijn verschillende tekenen die kunnen wijzen op een lekkage.

Schimmelvorming op muren of plafonds is ook een indicatie van een lekkage, maar dit duidt meestal al op een gevorderd stadium en vereist onmiddellijke hulp van een dakdekker.

De aanwezigheid van een muffe geur in huis kan ook wijzen op vochtproblemen. Daarnaast kunnen gele vlekken, verkleuringen en kringen op de muren of plafonds ontstaan. Ook kan het behang loslaten en bobbelen als gevolg van binnendringend vocht.

Hoeveel kost een daklekkage verhelpen?

Wij begrijpen dat niet iedereen meteen een dakdekker wil inschakelen zonder te weten wat de kosten zullen zijn. Helaas kunnen we geen vast bedrag noemen voor het repareren van een lekkage, omdat de kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren.

De omvang van de lekkage is een belangrijke factor, evenals de locatie ervan. De bereikbaarheid van de lekkage kan de klus eenvoudiger of juist complexer maken.

Daarnaast speelt de algehele staat van de dakbedekking een rol bij het bepalen van de prijs. Als de dakbedekking in slechte staat verkeert, kan het zijn dat de dakdekker adviseert om de dakbedekking volledig te vervangen.

Dekt de verzekering lekkages aan het dak?

Of daklekkages worden gedekt door de verzekering kan variëren. Gewoonlijk valt schade door daklekkage onder de opstalverzekering. Maar niet alle oorzaken van lekkages zijn gedekt. Lekkages kunnen ontstaan door verschillende redenen, zoals fouten van de dakdekker, materiaalafwijkingen of vandalisme. In dergelijke gevallen kunnen de kosten elders worden verhaald.

Verzekeringen hanteren ook verschillende regels, dus de dekking kan variëren. Het is verstandig om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij voor specifieke informatie over uw polis en dekking.

Werknemer van LS Dakspecialist bezig met het branden van bitumen op een dak

Tevredenheidsgarantie

Tot 20 jaar garantie

VERTROUWD BEDRIJF

Betrouwbaar Vakmanschap

LS Dakspecialist staat bekend om haar expertise in het voorkomen en repareren van daklekkages. Ons ervaren team begrijpt de complexiteit van lekkages en biedt op maat gemaakte oplossingen om uw dak waterdicht te maken en te beschermen tegen verdere schade door lekkages.

Met hoogwaardige materialen en nauwkeurig vakmanschap zorgen we ervoor dat uw dak optimaal beschermd is tegen weersinvloeden, wat resulteert in een langdurige en betrouwbare dakbedekking.

Bel LS Dakspecialist bij een lekkage en informeer daarna bij spoedgevallen uw verzekeraar. Snelle actie beperkt schade.

Bij een daklekkage is directe actie nodig om verdere schade te voorkomen. Het kan leiden tot ernstige problemen zoals houtrot, beschadigde isolatie en zelfs instortingsgevaar.

Ouderdom kan leiden tot poreuze dakpannen, waardoor water binnendringt. Ook na een hevige storm kunnen dakpannen beschadigd raken of verschuiven.

Gratis dakinspectie?

085 060 9964

REVIEWS

Wat Klanten Zeggen

Ze hebben mij geholpen met het vernieuwen van mijn platte dak. Professioneel bedrijf, zeker aan te raden!

Dit is een goed bedrijf dat kwalitatief goed en netjes werk verricht. De reparatie aan onze Nok van het dak en de dakgoot zien er super uit echt een aanrader voor iedereen. Maandag gebeld voor een afspraak en woensdag was alles gerepareerd.

Zeer netjes bedrijf, klantvriendelijk.werk netjes afgeleverd

CONTACTFORMULIER

Gratis Dakinspectie

  WAT IS ER NIEUW

  Onze Laatste Blogs

  Dakdekker Amsterdam

  Amsterdam Dakdekker: Kwaliteit en Betrouwbaarheid bij LS Dakspecialist In de bruisende stad Amsterdam, waar de architectuur net zo…

  Zinkwerk

  Het Belang van Professioneel Zinkwerk voor Uw Dak In de wereld van dakbedekking speelt zinkwerk een cruciale rol…

  Waarmee kunnen wij u helpen?

  Op dit moment hebben wij een dakdekker beschikbaar bij u in de buurt!