Waterdicht, duurzaam

Pannendak

 • Gratis offerte voor pannendak renovatie.
 • Vakkundige beoordeling van uw pannendak.
 • Transparante prijsinformatie voor pannendak reparaties.
 • Betrouwbare pannendak specialisten voor uw project.
Maak Kennis

Pannen dak: aanleg, reparatie, vervanging

Ontvang een gratis offerte voor uw pannendakrenovatie en laat onze ervaren specialisten uw dak vakkundig beoordelen. Met transparante prijsinformatie en betrouwbare service bieden we op maat gemaakte oplossingen voor uw dakbehoeften.

Onze experts staan klaar om uw pannendak te renoveren, waardoor het zijn optimale staat herwint en uw huis beschermt tegen de elementen. Met jarenlange ervaring en toewijding aan kwaliteit, verzekeren wij u van een duurzame en professionele aanpak, van inspectie tot voltooiing van het project. 

Superieure Waterdichtheid

Pannen daken zorgen voor een ondoordringbare barrière tegen water, ideaal voor hellende daken.

Langdurige Duurzaamheid

Biedt weerstand tegen extreme weersomstandigheden en vereist minimale onderhoud, wat resulteert in een lange levensduur.

Bel ons

085 060 9964

Een overzicht van dakpannen vervangen

Ontvang een gratis offerte voor uw pannendakrenovatie en laat onze ervaren specialisten uw dak vakkundig beoordelen. Met transparante prijsinformatie en betrouwbare service bieden we op maat gemaakte oplossingen voor uw dakbehoeften.

Onze experts staan klaar om uw pannendak te renoveren, waardoor het zijn optimale staat herwint en uw huis beschermt tegen de elementen. Met jarenlange ervaring en toewijding aan kwaliteit, verzekeren wij u van een duurzame en professionele aanpak, van inspectie tot voltooiing van het project. 

Close-up van een schuin dak in voorbereiding met geïnstalleerde dakfolie en panlatten, klaar voor de plaatsing van dakpannen.
Dak in aanbouw met dakfolie, panlatten en net geplaatste dakpannen, die een complete en waterdichte dakbedekking vormen.

Dakpannen vervangen en de invloed op de kosten

Aard van werkzaamheden: Complexiteit beïnvloedt tijd en kosten. Kosten variëren met dakpan vervanging, afvoer oude materialen en isolatie.

Materialen: Dakpan prijzen verschillen. Betondakpannen zijn goedkoper dan kleidakpannen, wat kosten beïnvloedt.

Uurtarief: Variërende tarieven per dakdekker beïnvloeden totaalkosten.

Dakisolatie: Isolatie plaatsen tijdens dakpanvervanging beïnvloedt totaalprijs.

Omvang dak: Grotere oppervlakken leiden tot hogere kosten, maar de prijs per vierkante meter kan dalen bij grotere daken, wat voordeliger is.

Wanneer is het verstandig om dakpannen te vervangen?

Het is vaak lastig om precies te bepalen hoe oud uw dakpannen zijn en wanneer het tijd is om ze te vernieuwen, vooral bij oudere woningen. Een goed moment om te overwegen uw dakpannen te vervangen, is wanneer uw huidige pannendak tekenen van aanzienlijke schade vertoont, zoals loslatende dakpannen of veroudering. Dit kan zich manifesteren in scheuren in betonnen dakpannen of afbrokkelende dakpannen.

Als u twijfelt over de noodzaak van vervanging, staat een ervaren dakdekker klaar om dit snel en eenvoudig voor u te beoordelen. U kunt direct een gratis offerte aanvragen om een deskundige vakman in uw regio te vinden.

Stapels dakpannen liggen netjes opgesteld naast een dak voorbereid met dakfolie en panlatten, klaar om geïnstalleerd te worden

Verschillende soorten dakpannen

Overweegt u nieuwe dakpannen te laten plaatsen? Dan zijn er verschillende opties beschikbaar:

Keramische dakpannen: Deze geven uw dak een natuurlijke uitstraling en hebben een langere levensduur dan betondakpannen.
Betonnen dakpannen: Een kostenefficiënte optie, verkrijgbaar in diverse kleuren.
Dakpanplaten: Grote platen gemaakt van metaal, aluminium of kunststof, die de uitstraling van dakpannen hebben. Lichtgewicht, diverse ontwerpen en weinig onderhoud.
Kunststof dakpannen: Vereisen weinig onderhoud en zijn snel te installeren.
Geglazuurde dakpannen: Bestand tegen verontreiniging, waardoor mos en algen zich niet goed kunnen hechten.
Oud Hollandse dakpannen: Herkenbaar aan hun S-vorm, geschikt voor daken met een helling van 25 graden.
Gebruikte dakpannen: Vaak voordeliger en kunnen nog vele jaren meegaan.

Wilt u weten wat de kosten zijn voor het vervangen van deze dakpannen? Vraag dan snel en eenvoudig een gratis en vrijblijvende offerte aan!

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn een populaire keuze voor het vernieuwen van uw pannendak. Ze bieden dezelfde esthetische uitstraling als kleidakpannen, maar tegen een aanzienlijk lagere prijs. Dit komt door het efficiëntere productieproces, waarbij betondakpannen op grotere schaal kunnen worden geproduceerd door middel van gietwerk in mallen. Hierdoor zijn de productiekosten lager.

Waarom kiezen voor betondakpannen?
Naast hun aantrekkelijke prijs hebben betondakpannen nog meer voordelen. Ze worden in de fabriek voorzien van een extra beschermende laag tegen UV-straling en vocht, waardoor ze na installatie niet gecoat hoeven te worden zoals keramische dakpannen. Daarnaast bieden betondakpannen een ruime keuze aan verschillende vormen (hol en plat) en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor zowel moderne als traditionele woningen.

Keramische dakpannen

Voor wie een meer natuurlijke uitstraling wenst, zijn keramische dakpannen een verstandige keuze. Het productieproces is wat uitgebreider, waarbij klei zorgvuldig wordt geperst en vervolgens ondergaan de kleidakpannen een proces van hoog-temperatuurdrogen, gevolgd door een afwerklaag met metaaloxiden en glas voor volledige waterdichtheid. Na het drogen worden de dakpannen opnieuw gebakken in een oven.

Wat zijn de voordelen van een pannendak met keramische dakpannen?
Veel mensen kiezen voor keramische dakpannen vanwege hun esthetische aantrekkingskracht en buitengewoon lange levensduur. Keramische dakpannen kunnen namelijk tot wel 100 jaar meegaan, wat betekent dat u uw pannendak nooit meer hoeft te vervangen! Bovendien hebben ze een prachtige natuurlijke uitstraling die uitstekend past bij klassieke woningen.

Dakpannen vervangen in fasen.

Stappen bij het vervangen van dakpannen:

1. Verwijderen van oude dakpannen.
2. Werkzaamheden aan het dakbeschot, inclusief vervangen van panlatten en vernieuwen van het dakbeschot, en installatie van isolatie.
3. Leggen van nieuwe dakpannen, te beginnen vanaf de bovenkant van het dak en geleidelijk naar beneden werkend, met zorg voor overlap en juiste afstand tussen de dakpannen.
4. Plaatsen van nokvorsten, bovenaan het dak, met nieuw cement of stevig vastnagelen op de bovenste rij dakpannen.

 

Hoе lang duurt hеt om dakpannеn tе vеrvangеn?

Het vervangen van het volledige pannendak duurt meestal ongeveer een week. Indien er extra werkzaamheden aan het dakbeschot, zoals het vernieuwen van panlatten, moeten worden uitgevoerd, of als isolatie moet worden aangebracht, kunnen er extra werkdagen nodig zijn. Gedurende deze periode zorgen de vakmensen ervoor dat uw huis beschermd is tegen neerslag en harde wind. Let wel op dat de isolatie mogelijk iets minder effectief is dan normaal tijdens deze week.

Dakrenovatie in uitvoering door LS Dakspecialist met vakmensen aan het werk op een plat dak.

Ook het dakbeschot en de panlatten samen met de dakpannen?

Is het altijd noodzakelijk om het dakbeschot en de panlatten te vernieuwen wanneer u overweegt de dakpannen te laten vervangen? Nou, dat is niet per se het geval! In de meeste situaties verkeren de panlatten en het dakbeschot nog in goede staat en kunnen ze nog wel even mee. Echter, er zijn bepaalde omstandigheden waarin het wel verstandig is om zowel het dakbeschot als de panlatten te vernieuwen.

Als u recentelijk te maken heeft gehad met lekkages in uw dak, dan is de kans groot dat niet alleen de dakpannen zijn aangetast, maar ook de constructie eronder. Houten panlatten hebben de neiging te rotten en te verzwakken, wat de stabiliteit van de dakpannen in gevaar kan brengen. Het zou zonde zijn om nu alle dakpannen te vervangen, om over twee jaar weer met een vergelijkbaar probleem te worden geconfronteerd. Bovendien is het slim om, als u overweegt te investeren in dakisolatie, tegelijkertijd het dakbeschot en de panlatten te vernieuwen.

Door deze werkzaamheden te bundelen, kunt u bovendien vaak profiteren van aantrekkelijke kortingen. Op die manier slaat u twee vliegen in één klap en zorgt u ervoor dat uw dak in topconditie blijft.

Dakpannen vervangen en ook uw dak isoleren

Als u overweegt uw dakpannen te vernieuwen, denk dan ook aan dakisolatie. Dit biedt voordelen zoals energiebesparing en het gemak van één verbouwingsmoment.

Hoe werkt het? Eerst halen vakmensen het oude pannendak weg. Met het dakbeschot bloot, plaatsen ze isolatie op de dakspanten, waarna de dakpannen teruggelegd worden. Overweegt u dakpanvervanging en isolatie? Start een gratis offerteaanvraag voor een vakman in uw buurt.

Een professionele dakisolatiespecialist van LS Dakspecialist installeert isolatiemateriaal onder het schuine dak van een woonhuis, gekleed in veiligheidskleding en met gebruik van specifieke gereedschappen.

Tevredenheidsgarantie

Tot 20 jaar garantie

VERTROUWD BEDRIJF

Betrouwbaar Vakmanschap

LS Dakspecialist is dé specialist in pannendaken. Ons ervaren team begrijpt de unieke kenmerken van pannendak toepassingen en biedt op maat gemaakte oplossingen die garant staan voor uitstekende duurzaamheid en weerbestendigheid.

Met onze expertise en gebruik van hoogwaardige materialen zorgen we voor een perfecte plaatsing van uw pannendak, wat resulteert in een langere levensduur van uw dak en optimale bescherming tegen diverse weersomstandigheden.

Kies voor duurzame Pottelbergse dakpannen, bekend om hun sterkte en kwaliteit met een levensduur van 30 jaar of meer. Beschikbaar in diverse varianten zoals de Oude Pottelbergse dakpan en Pottelbergse stormpan, bieden ze een scala aan opties tegen verschillende prijzen.

Je keuze voor het type dakpan hangt vooral af van de gewenste uitstraling en je budget. Keramische dakpannen gaan langer mee dan betonnen dakpannen en behouden over het algemeen langer hun esthetische kwaliteit omdat ze minder vocht opnemen vanwege hun compactere structuur.

Keramische en betonnen dakpannen zijn beschikbaar in diverse kleuren en maten, maar ze verschillen vooral in samenstelling. Keramische dakpannen zijn van gebakken klei, terwijl betonnen dakpannen een mix zijn van zand, water, cement, en soms klei.

Gratis dakinspectie?

085 060 9964

REVIEWS

Wat Klanten Zeggen

Ze hebben mij geholpen met het vernieuwen van mijn platte dak. Professioneel bedrijf, zeker aan te raden!

Dit is een goed bedrijf dat kwalitatief goed en netjes werk verricht. De reparatie aan onze Nok van het dak en de dakgoot zien er super uit echt een aanrader voor iedereen. Maandag gebeld voor een afspraak en woensdag was alles gerepareerd.

Zeer netjes bedrijf, klantvriendelijk.werk netjes afgeleverd

CONTACTFORMULIER

Gratis Dakinspectie

  WAT IS ER NIEUW

  Onze Laatste Blogs

  Dakdekker spoed

  Waarom ‘Dakdekker Spoed’ Uw Eerste Keuze Moet Zijn Bij Dakproblemen In de wereld van woningonderhoud is het dak…

  Dakrenovatie

  Dakrenovatie: Een Cruciale Investering in de Duurzaamheid van Uw Woning In de wereld van woningonderhoud is dakrenovatie een…

  Waarmee kunnen wij u helpen?

  Op dit moment hebben wij een dakdekker beschikbaar bij u in de buurt!