Waterdicht, duurzaam

Zinkwerk of Loodwerk

 • Hoogwaardig vakmanschap in zink- en loodwerk.
 • Duurzame oplossingen voor uw dakbedekking.
 • Gratis offerte voor maatwerkprojecten.
 • Betrouwbare en ervaren specialisten
Maak Kennis

Zinkwerk repareren en vernieuwen.

LS Dakspecialist biedt professionele vernieuwing en reparatie van zinkwerk, waaronder dakgoten en dakkapellen. Zink is duurzaam, flexibel en heeft een lange levensduur, met een karakteristieke wit-blauwe kleur die na verloop van tijd een authentieke donkergrijze tot zwarte patinalaag ontwikkelt. Het gaat meer dan 80 jaar mee, is eenvoudig te repareren en te recyclen, waardoor het ideaal is voor historische woningen. Voor zowel nieuwe daken als renovaties is zink de topkeuze, en op onze website ontdek je waarom het zorgt voor een veilig en droog gebouw. Bij LS Dakspecialist staan we klaar om jouw zinkwerk professioneel te verzorgen.

Superieure Waterdichtheid

Bitumen zorgt voor een ondoordringbare barrière tegen water, ideaal voor platte of licht hellende daken.

Langdurige Duurzaamheid

Biedt weerstand tegen extreme weersomstandigheden en vereist minimale onderhoud, wat resulteert in een lange levensduur.

Een dakkapel in de renovatiefase met een pas aangebrachte onderlaag, klaar voor de verdere afwerking en isolatiematerialen.

Bel ons

085 060 9964

Gerestaureerde dakkapel met een nieuw aangebrachte toplaag, biedt bescherming en vernieuwt het uiterlijk van het dak.

Waar wordt zink voor gebruikt?

Bij LS Dakspecialist bieden we een uitgebreid scala aan zinkwerkzaamheden, waaronder het afdichten van schoorstenen, bekleden van dakkapellen en dakranden, en het creëren van sierlijke daklijsten. Zink wordt veelzijdig ingezet in diverse dakdekkersprojecten vanwege zijn flexibiliteit en duurzaamheid.

Ideaal voor zowel nieuwe daken als renovaties, garandeert bitumen een veilig en droog gebouw. Ontdek op onze website waarom bitumen de topkeuze is voor uw dak.

Zinken dakgoten en regenpijpen

Bij huizen met een authentieke uitstraling zijn zinken dakgoten en regenpijpen vaak aanwezig, passend bij het historische karakter. Door de flexibiliteit van zink kunnen dakgoten en regenpijpen echter verbuigen of beschadigd raken, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken. Gelukkig zijn kleine scheuren of beschadigingen eenvoudig te repareren. Indien nodig kunnen beschadigde delen gedeeltelijk of volledig vervangen worden.

Wanneer is zinkwerk reparatie of vervanging nodig?

Kleine haarscheurtjes in het zinkwerk kunnen na verloop van tijd lekkages veroorzaken, zelfs als ze nauwelijks zichtbaar zijn. Hoewel het lekken niet direct tot grote hoeveelheden water in huis leidt, kan het vocht wel het onderliggende houtwerk aantasten en doen rotten. Dit kan resulteren in zwakke plekken in de dakconstructie en vochtproblemen zoals verkleuringen en schimmelvorming veroorzaken.

Als je meer informatie wilt over onze zinkwerkzaamheden, de mogelijkheden wilt bespreken, of de kosten wilt weten voor reparatie of vervanging van zinken onderdelen van je dak, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.

Teveredenheidsgarantie

Tot 20 jaar garantie

Vertrouwd bedrijf

Betrouwbaar Vakmanschap

LS Dakspecialist is uw expert in zinkwerk. Ons team, met ruime ervaring in zinktoepassingen, levert maatwerk dat uitblinkt in duurzaamheid en weerstand tegen de elementen.

Door onze expertise en het gebruik van topmaterialen garanderen we een vlekkeloze installatie van uw zinken dak of gevelbekleding, wat zorgt voor een verhoogde levensduur en optimale bescherming tegen allerlei weersinvloeden.

Zink- en loodwerk, gebruikt voor dakafwerking zoals regenpijpen en dakgoten, zijn duurzaam, sterk en flexibel, ideaal voor waterdichte dakafdichtingen.

Koper: Vanwege het spanningspotentiaal tussen zink en koper, mag koper niet boven zink gebruikt worden.
Onbeschermde (APP-gemodificeerde) bitumen dakbedekkingen: Corrosie door oxidatiezuren/bitumen, veroorzaakt door regenwater, beschadigt het zink.

Eerst en vooral, hoewel lood duurder is dan zink, heeft het een langere levensduur. Daarnaast laat lood zich eenvoudiger plaatsen op daken met ronde vormen of niet-standaard contouren.

Gratis dakinspectie?

085 060 9964

REVIEWS

Wat Klanten Zeggen

Dit is een goed en jong bedrijf dat kwalitatief goed en netjes werk verricht. De reparatie aan onze Nok van het dak en de dakgoot zien er super uit echt een aanrader voor iedereen. Maandag gebeld voor een afspraak en woensdag was alles gerepareerd.

Ze hebben mij geholpen met het vernieuwen van mijn platte dak. Professioneel bedrijf, zeker aan te raden!

Goede ervaring met LS Dakspecialist, snelle service en leveren goed werk. Wij zijn zeer tevreden!

Prima service, uitstekend geholpen door kennis en professionaliteit. Een glimlach is niet het juiste woord. Altijd een brede lach op het gezicht. Komt afspraken na en is zeer flexibel.

CONTACTFORMULIER

Gratis dakinspectie

  wat is er nieuw

  Onze Laatste Blogs

  Dakdekker spoed

  Waarom ‘Dakdekker Spoed’ Uw Eerste Keuze Moet Zijn Bij Dakproblemen In de wereld van woningonderhoud is het dak…

  Dakrenovatie

  Dakrenovatie: Een Cruciale Investering in de Duurzaamheid van Uw Woning In de wereld van woningonderhoud is dakrenovatie een…

  Waarmee kunnen wij u helpen?

  Op dit moment hebben wij een dakdekker beschikbaar bij u in de buurt!